حجت الاسلام نيك بين، مدیر مدرسه علمیه حاج شیخ کاشمر، در گفتگو با خبرگزاری «حوزه» در مشهد، یکی از نقاط قوت و مورد پسند در برنامه های این مدرسه را چگونگی پذیرش عنوان و خاطر نشان کرد: اگر اخلاق رشد کند، نوجوانان و جوانان به خوبی به حوزه علمیه جذب می شوند و به همین علت مبلغان این مدرسه نسبت به اخلاق توجه خاصی دارند تا دانش آموزان به این نتیجه برسند که حوزه علمیه بهترین مکان برای رشد و پیشرفت است.
وی با اشاره به اینکه پذیرش به این صورت انجام می شود که مبلغانی از اول مهرماه به مدارس آموزش و پرورش می روند و از همان زمان ثبت نام اولیه انجام می شود، ابراز داشت: روحانیان و امامان جماعت مساجد در واقع سربازان عرصه تبليغ برای مدرسه علميه حاج شيخ كاشمر هستند.
مدیر مدرسه علمیه حاج شیخ کاشمر که سابقه فعالیت در طرح نیلوفرانه دارد که در آن، تعدادی از مبلغان به مدارس شبانه روزی آموزش و پرورش می رفتند، یادآور شد: مبلغان این مدرسه هر هفته به تك تك روستاهاي شهرستان رفته و علاوه بر سخنراني در جمع عموم مردم، به صورت اختصاصي و توجيهي با دهيار و شوراي روستا جلسه ای برگزار می کنند.
وی با بیان اینکه متقاضیانی که ثبت نام شده اند د در طول سال به مدرسه رفت و آمد دارند، گفت: این افراد مانند طلبه های مدرسه در برنامه نیایش و فعالیت های ورزشی آن حضور دارند تا با فضای حوزه بیشتر آشنا شوند.
حجت الاسلام نیک بین ادامه داد: یکی دیگر از برنامه هایی که برای متقاضیان ورود به این مدرسه در نظر گرفته شده این است که دو هفته قبل از آزمون ورودی حوزه علمیه خراسان، دوره ای یک روزه برای ثبت نام کنندگان برگزار می شود تا با فضای امتحانی آن آشنا شوند.
حجت الاسلام نیک بین افزود: یک هفته مانده به آزمون، امتحانی از متقاضیان ورود به این مدرسه گرفته می شود و تا زمان اعلام نتایج، با آنان ارتباط پیامکی داشته و نسبت به امور اخلاقی تذکراتی داده می شود.
وی با اشاره به اینکه بعد از اعلام نتایج، آزمون اختصاصی این مدرسه از منابعی که در اختیارشان قرار گرفته، برگزار می شود، خاطر نشان کرد: با این کار میزان علاقمندی متقاضیان به تحصیل علوم حوزوی سنجیده می شود و حتی اگر در آزمون ورودی هم قبول نشوند، دست کم با احکام و عقاید آشنا می شوند.
وی در ادامه توضیح چگونگی پذیرش در مدرسه علمیه حاج شیخ کاشمر، یادآور شد: برگزاری اردوی 24 یا 48 ساعته از دیگر برنامه هاست که یک استاد 10 نفر را همراهی می کند تا با روحيه و اخلاق آنان آشنا شده و نظر خود را به مدرسه گزارش دهد.
حجت الاسلام نیک بین، با بیان اینکه مصاحبه مدرسه در سه گروه انجام مي شود، ابراز داشت: فرم اختصاصي برای این مدرسه طراحی شده كه جنبه هاي روحي رواني متقاصی را مي يابيم و سپس تحقيقاتي انجام و در نهايت آن فرد به اردوي دوره تثبيتي دعوت مي شود كه اين اردو نيز نتیجه های مفصلي دارد.
وی با اشاره به اینکه متقاضی ورود به این مدرسه بعد از دوره تثبيتي پذيرش رسمي مي شود، اظهار داشت: از سال تحصیلی 91-90 كه اين مسئوليت را بر عهده گرفته ام، رتبه هاي مدرسه علمیه حاج شیخ کاشمر در بین پذیرفته شدگان حوزه علمیه خراسان تك و دو رقمي شده است و در سال گذشته رتبه هاي اول، دوم و سوم سيكل در اين مدرسه حضور داشتند.
نظر شما